basquet, scrabble i tu

Nom i cognoms *
Martí Ramos Gordillo
Curs i grup *
3er E
1.Presentació:
Títol *
Basquet Scrabble i tu
Autor *
Sílvia Soler i Ferran Muñoz
Editorial, lloc i any de publicació. *
Estrella Polar, Barcelona, 2012
Gènere *
Comèdia
Públic a qui va dirigit *
Juvenil, adolescent
2. Argument. *
En Lluc, és un adolescent d'uns quinze anys, fill d'un mític jugador italià del "Dream Team" del barça. Aquest llibre, ens parla de la gestió de situacions del jove en un curs: un entrenador de bàsquet boig, una mare divorciada que no es vol canviar de domicili ni comprar-li una moto, setmanes interminables d'examens, partits de bàsquet vistos desde la banqueta...L'aparició d'un nou problema al poble dels seus avis, fa que el pare del Lluc, que viu a Itàlia, sigui l'única salvació, el de Tiana, haurà de moure mans i peus per poder salvar el problema. Finalment, l'aparició d'un nou personatge, l'Àfrica, fa canviar-li la manera de raonar i entendre el món mitjançant el seu caràcter i el ja mencionat scrabble....
3. Opinions i valoració sobre la història. *
El llibre de Sílvia Soler, i el seu fill, reflexa, la realitat de les trames a la vida dels adolescents, és una comèdia molt realista, ja que és aplicable a qualsevol estudiant de secundària. La història, és molt llegible per la senzillesa dels guions, i l'atracció de les trames: primers amors, amics d'infància...El manuscrit, també juga amb l'humor sarcàstic, d'algún personatge i la raresa d'alguns altres, que fan la llegida agradable i lleugera.
4. Opinions i valoració sobre els personatges. *
Mare: Dona divorciada d'uns cincuanta anys, afable, simpàtica i protectora. Fill: adolescent de 15 anys, atent, madur... Pare: Ex- jugador del barça. Avis:Parella de 70 anys, jubilats i dom,iciliats a Castellardent. Amics: Amics de la infància d'en Lluc. Àfrica: Noia de 15 anys que entra nova a l'institut del Lluc.
5. Recomanacions: Quines són les virtuts d'aquest llibre? Enganxa a la lectura? *
La realitat de les trames, sí
6. Data, nom de qui ha fet la ressenya i curs. *
7/1/2018 Martí Ramos, 3er E

Comentaris