Dulcinea

Nom i cognoms *
Clàudia Macías Vilar
Curs i grup *
4t ESO B
1.Presentació:
Títol *
El día que el océano te mire a los ojos
Autor *
Dulcinea (Paola Calasanz)
Editorial, lloc i any de publicació. *
Rocaeditorial. Publicat a Espanya l'any 2017
Gènere *
Juvenil
Públic a qui va dirigit *
Joves i adults
2. Argument. *
L'Aurora és una artista que viu a un petit poble costaner de Califòrnia. Un dia va al metge i li diagnostiquen una malaltia terminal i li diuen que li queden pocs mesos de vida. Aquell mateix dia, també descobreix que la seva parella li ha sigut infidel, i és quan decideix canviar la seva manera de viure. Al matí següent coneix a la Sam, una nena de sis anys molt madura i espavilada, i al seu pare, el Narel, que han arribat nous al poble ja que ell és biòleg marí i porta 8 anys seguint l'emigració de les balenes del Pacífic, que durant els pròxims 4 mesos estaran per aquella zona. El Narel i l'Aurora s'enamoren, ella li explica tot sobre la seva malaltia i ell decideix recolzar-la i ajudar-la en tot el que pugui. Viuen experiències amb les espècies marines que ella mai hagués imaginat. A més, crea una llista amb 10 coses que vol fer abans de morir, amb l'esperança de poder complir-les. Finalment, arriba el moment d'acomiadar-se ja que la Sam i el Narel han de mudar-se a Austràlia a seguir amb l'estudi de les balenes i li demanen a l'Aurora que vagi amb ells. Ella, des d'un principi s'hi nega, però al final decideix anar-se'n amb l'amor de la seva vida.
3. Opinions i valoració sobre la història. *
La història és commovedora. Parla sobre la màgia de l'amor, l'esperança, la passió, la superació i la importància de viure i disfrutar cada dia com si fós l'últim. T'enganxa a la lectura des del primer moment. El llibre és, simplement, fascinant.
4. Opinions i valoració sobre els personatges. *
Són personatges molt profunds que evolucionen al llarg de la història. L'Aurora és un gran exemple de superació i la relació que té amb el Narel és molt bonica. La Sam és una nena que parla com un adult i no té cap mena de vergonya. El Narel és un home atent que fa tot el possible perquè la seva filla estigui bé. L'Esmeralda, la veïna de l'Aurora, és una dona d'avançada edat que viu sola i es preocupa molt per la gent que l'envolta. Tots els personatges m'han arribat al cor.
5. Recomanacions: Quines són les virtuts d'aquest llibre? Enganxa a la lectura? *
El llibre enganxa moltíssim a la lectura. Està ple de frases emotives i et fa plantejar-te moltes coses sobre la societat actual. Tracta diferents temes com per exemple l'amor (i no només l'amor de parella, sinó també l'amor per les persones properes), l'amistat, i parla sobre la contaminació, com fem malbé el món i que no fan falta moltes coses materials per ser feliços. La veritat és que he après moltes coses amb aquest llibre. M'ha encantat la manera en què l'autora expressa els sentiments dels personatges i fa que t'emocionis al llegir el llibre.

Comentaris